چگونه نان رمضان را در منزل آماده کنیم؟

وقتی برای اولین بار خواستم نان رمضان درست کردم رسپی درست درمونی پیدا نکردم. از یک سایت که کلی زیرش تعریف و تمجید بود دستور را برداشتم و درست کردم، نان رمضان شد با همان پف و با همان شکل و قیافه ولی قابل خوردن نبود:) دومین بار دستور رو خودم عوض کردم که به یک شیرینی خشک رسیدم که مزه متفاوتی داشت و البته قابل خوردن بود 🙂 ولی دفعه سوم و چهارم بهتر شد فقط زود بیات می‌شد. دیگه فرصتش پیش نیامد درست کنم تا رسید به رمضان امسال که با سایت بهاره عزیز و مهربون آشنا شدم درسته رسپی نان رمضان را نذاشته بود ولی با کلیات شیرینی پزی آشنا شدم. دستوری که برای نان رمضان استفاده می‌کنم از رسپی خانم شادی خاکسار است. همیشه طبق همان رسپی، منتها با یکی دوتا تغییر جزئی درست می‌کنم و در نهایت هم با شف جواد جوادی عزیز آشنا شدم که یک نکته خوب تو خمیر گفته بودن البته ایشان طرز تهیه خمیر پیتزا را گذاشته بودن ولی به نظرم کلی آمد و ازش استفاده کردم و راضیم 🙂

مواد لازم برای تهیه نان رمضان

  • خمیر مایه: ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر: ۱ قاشق غذاخوری
  • آب ولرم: نصف پیمانه
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • ماست غلیظ: نصف پیمانه
  • روغن مایع یا کره: ۱۲۰ گرم
  • شکر: ۱/۳ پیمانه
  • نمک: ۱ پنس
  • بهبود دهنده: ۱ قاشق مرباخوری
  • آرد: تقریبا ۴ پیمانه
  • مواد رومال: زرده تخم مرغ ۱ عدد – زعفران دم کرده
  • مواد برای تزیین: کنجد و عسل

نکاتی که باید قبل از درست کردن نان رمضان به آنها دقت کنیم:

  • اگر از کره استفاده می‌کنیم باید آن را ذوب کرد و به دمای محیط رساند.
  • همه مواد را باید نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنیم تا به دمای محیط برسند.
  • تمام اندازه‌های گفته شده بر طبق پیمانه‌های اندازه گیری هستند.

طرز تهیه نان رمضان

نصف پیمانه آب ولرم را با ۱ قاشق غذاخوری شکر مخلوط می‌کنیم و ۱ قاشق غذاخوری خمیرمایه را به آن اضافه کرده و هم می‌زنیم و رویش دستمال تمیزی می‌گذاریم تا ۱۰ دقیقه استراحت کند و عمل بیاد، به اصطلاح پف کند.

عمل آمدن خمیر مایه- تچن
عمل آمدن خمیر مایه

همه مواد به غیر از آرد را با هم مخلوط می‌کنیم تا حدی هم میزنیم که مایه یکدستی داشته باشیم. بعد آرد را کم کم روی موادمان الک می‌کنیم و هم می‌زنیم، تا جایی آرد را اضافه می‌کنیم که خمیر حالت چسبندگی خودش را حفظ کند. برای این میزان مواد، همان ۴ پیمانه آرد کافیه و اگر زیاد آرد بهش اضافه کنیم که به دست نچسبه سنگین می‌شود پس اینکار را نمی‌کنیم. بعد یک دستمال نم‌دار روی ظرف می‌کشیم (به این خاطر نم‌دار میکنیم که روی خمیر خشک نشه) و اجازه می‌دهیم در دمای محیط یک ساعت استراحت کند و حجمش دو برابر شود.

فرم‌دهی خمیر

بعد از یک ساعت حجم خمیرمان دو برابر شده، خیلی آرام پف خمیر را می‌گیریم و مقداری آن را ورز می‌دهیم مقداری هم آرد می‌پاشیم تا به دست نچسبه. تو این قسمت وقتی آرد اضافه می‌کنیم باعث سنگینی خمیرمان نمی‌شود. الان نوبت به فرم دادن خمیر است، طرز فرم دادن و چیدنش روی سینی بسته به سلیقه خودتان دارد.
می‌توانید آن را به شکل گل آفتابگردان دربیاورید بدین صورت که یک تکه خمیر را برداشته و رول کنید و بعد به صورت هفت و هشت ببرید و به صورت دایره روی بشقاب یا سینی بچینید و برای مرکز گل هم خمیر را با وردنه باز کرده و یک کاسه روی آن بگذارید و با کارد ببرید و از وسط دایره به سمت بیرون برش بزنید و گل را بپیچید، چند تا از اینها را درست کرده و وسط گل بذارید.
یا خمیر را دو قسمت می‌کنیم یک قمست را به صورت دایره به ضخامت ۱ سانتی متر باز می‌کنیم و نصف دیگر را هم برای شکل دهی روی خمیر نگه می‌داریم. برای تزیین روی خمیر می‌توانیم خمیر را رول کنیم و به صورت ضربدری روی خمیر بگذاریم تا اشکال لوزی ایجاد کنیم و برای دورش هم یک رول دیگر بگذاریم. یا می‌توانیم رویش را گل درست کرده و بگذاریم مثل عکسهای زیر

چگونه نان رمضان را می‌توان به سادگی در منزل تهیه کرد؟
چگونه نان رمضان را می‌توان به سادگی در منزل تهیه کرد؟

بعد از اینکه خمیر را شکل دادیم رویش را با یک دستمال تمیز می‌پوشانیم و اجازه می‌دهیم خمیر مجدد نیم ساعت استراحت کند تا حجم خمیر دو برابر شود. بعد زرده تخم مرغ و مقداری زعفران دم کرده را مخلوط کرده و روی خمیر را رومال می‌کنیم و بعد کنجد می‌پاشیم.

چگونه نان رمضان را می‌توان به سادگی در منزل تهیه کرد؟

الان خمیر را داخل فری که از قبل با دمای ۱۵۰ درجه سانتی گراد گرم شده به مدت نیم ساعت می‌گذاریم تا آماده شود. البته این درجه و تایم بستگی به فر شما دارد معمولا رو دمای ۱۸۰ درجه تنظیم می‌کنن و مدت زمان هم چیزی بین نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه هست. چون فر من گازی هست و از پایین حرارت می‌دهد، یک ظرف آب هم زیر سینی می‌گذارم که زیر نان سوخته نشود. بعد از اینکه آماده شد مقداری عسل را روی حرارت غیر مستقیم گرم کرده و با فرچه روی نان را رومال می‌کنیم.

چگونه نان رمضان را می‌توان به سادگی در منزل تهیه کرد؟ | سایت تچن

این نان بافت نرم و لطیفی دارد و ۲ الی ۳ روز هم می‌توان آن در یخچال نگهداری کرد بدون اینکه بیات شود.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *